Lētas vakariņas (pašu gatavotas mājās)

Tā kā krīze sit augstu vilni, arī mūsu ģimene cieš :( Ledusskapis tukšs, iztīrīts, izēsts un visbeidzot - izmazgāts līdz spīdumam. Tagad pietaisīta panna ar makaroniem "po flotski". Rītvakar tie beigsies, tāpēc jāsāk domāt laicīgi, par to, ko likt galdā. Makā līdz mēneša beigām kādi 20 vai 30 Ls vien būs, ar tiem līdz decembra algai jāizvelk.
Tad nu ieteikumi, ar ko barot 3 cilvēku ģimeni?
Ko jūs taisat tad, kad ledusskapī pelīte pakārusies un naudas īsti nav? Šajā gadījumā nepieciešams kas veselīgāks par pelmeņiem ar krējumu, jo esmu grūtniece un jāuzņem pēc iespējas veselīgkāks uzturs... :(
Re: Lētas vakariņas (pašu gatavotas mājās)

Kāpostgalva, daži kartupeļi un burkāni un gards dārzeņu sautējums gatavs.
Re: Lētas vakariņas (pašu gatavotas mājās)

Vispār paskaties meklētājā, šeit pirms kāda laika bija vesela gara diskusija par lētiem un garšīgiem ēdieniem, bija oriģinālas, labas receptes.
Re: Lētas vakariņas (pašu gatavotas mājās)

Zupa no vistu muguriņām. No 2 gab. kas izmaksā ap 50 sant. tev sanāks paliels buljona grāpis. Sīpols, burkāns un rīsi cerams ka mājās ir.
Vārīti rīsi samaisīti ar sasautēto saldēto lečo.
Re: Lētas vakariņas (pašu gatavotas mājās)

ja gribi lētāk ēst mājās
1.aizmirsti par visiem pusfabrikātiem,
2.iepērcies tirgū,
3.var gatavot zupas, sautejumus ar gaļas piešprici,
4.putras (tikko pamēgināju bez piena, ļoti garšīga)
5.zemnieku brokastis (olu kultenis, ar visu, kas palicis neapēsts)
6. bada pankūkas (piena vietā ūdens) - taisu lielās un pildu - ievārījums, gaļa, siers..

Bet to visu var realizēt, ja ir laiks gatavošanai
Re: Lētas vakariņas (pašu gatavotas mājās)

"pietaisita panna" - nu jau nu jau, kaunu vajag prasties
Re: Lētas vakariņas (pašu gatavotas mājās)

Ēdu vienās mājās un biju pārsteigta, cik garšīga ir veģetārā lēcu zupa! Lēcas, burkāniņš, kartupelis, sacepts sīpoliņš. Konkrētajā gadījumā cepšanai bija izmantota olīvu eļļa, bet vari cept jebkurā. Tiešām, garšīgi.
Re: Lētas vakariņas (pašu gatavotas mājās)

dārzeņu zupa ar nelielu vistas gabaliņu buljonam ir gan lēta, gan veselīga. Kartupeļu pankūkas ir lētas, putras - lēti, veselīgi (auzu, piemēram).
Re: Lētas vakariņas (pašu gatavotas mājās)

man ir tikai 1 jautaajums autoram/-ei.
Ja nav nosleepums - ko tad eedaat pirms tam? Ja godiigi, nekaadas dizaas izmainjas nejuutu, tikai klausos kaa visi blauj par kriizi. OK, es arii agraak neeedu lashus un taml., bet nu patiesaam jaabriinaas...
Tajaa pashaa laikaa, piem., SAP forumaa palasiijos par daamiiteem, kam jau nez cik rimi uzliimes iekraatas. Cilveeki miiljie, bet no kaa tad juus paartiekat?!
Nav uzbrauciens, vnk interese...
Re: Lētas vakariņas (pašu gatavotas mājās)

Pirms tam ēdām labi. Brokastīs jogurti, sieriņi vai lašmaizītes. Pusdienas ārpus mājas kādā kafūzī. Vakariņas dažādas, - kādreiz taisam lazanju (kas izmaksā diezgan dārgi), strogonovus un tamlīdzīgi. Ledusskapis vienmēr bijis pilns un regulāri nācās daudz ko mest ārā, jo beidzās derīguma termiņi.
Tagad ledusskapī panna ar tiem makaroniem, krējums, 2 olas un majonēze. Vispār nebijis skats, ar vīru rikrīgi ierēcām. Nu pagaidām, tas vēl ir smieklīgi, tāpēc ceru, ka tas tā būs tikai līdz vīra decembra algai!
Kas attiecas uz "vistas muguriņas" zupām, tādas gan nevārīšu, bail ka manējais neēdīs. Kartupeļu pankūkas laba doma, tās šovakar var pagatavot, kā reiz ir krējums, 2 olas un kartupeļi :)

Vēl kādas idejas?
Re: Lētas vakariņas (pašu gatavotas mājās)

Tu sava leduskapja un pieliekama saturu, katru dienu, iemet še - forums palidzēs... :D:D
Re: Lētas vakariņas (pašu gatavotas mājās)

Ja jau tādas kā feja lasa un vēl komentē, značit interese ir!

Bet stāsts jau par to, ka tiešām interesē, kā cilvēki izjūt krīzi. Nu re, autore ideāls piemērs! Arī mēs sākām ekonomēt uz pārtiku, paskaitījām, ka mums, 4 cilvēku ģimenei, uz pārtiju aiziet ap 400 Ls mēnesī, kas pie mūsu ienākumiem ir ļooooti zolīda summa... Bet desu un kādu pastēti ta gribās, uz vistas zupas vien nedzīvošu ne es ne bērni!
Re: Lētas vakariņas (pašu gatavotas mājās)

Kas tad vainas vistas muguriņu zupai? Izvāri un tad redzēsi vai ēdīs. Tā taču nav nekāda balandu zupa. Un nezinu gan vai vienam spēcīgam vīrietim pietiks tikai ar kartupeļu pankūkām vakariņās. Tas man domāt tāds brokastu ēdiens.
Re: Lētas vakariņas (pašu gatavotas mājās)

No kā tad vistas zupu vāri, no filejas?
Piedāvāju, jo tomēr ar gaļu - to nolupina un samet gatavā zupā.
Manā ģimenē ir veģetārieši, bet tev pat nepiedāvāju receptes. Diez vai vīrietis būs mierā ar dārzeņu ēdieniem.
Pricipā - lēti un tā, ka cilvēks jūtās paēdis ir parastie ceptie kartupeļi. Klāt - burkānu, kāpostu salātu variācijas.
Re: Lētas vakariņas (pašu gatavotas mājās)

ņemiet kredītu rosolam :)
Re: Lētas vakariņas (pašu gatavotas mājās)

Autore tak grūtniece un lūdz kādus veselīgus ēdienus! Kur kartupeļu pankūkās vai ceptos kartupeļos ir vitamīni!?

Mans domā, labāk kādu sautējumu. Bet nez vai pie šodienas dārzeņu cenām tas būs lēti...
Re: Lētas vakariņas (pašu gatavotas mājās)

kad patiešām būs krīze, tad ne tikai balandu, nātru zupu, bet arī no ta paša salātus ēdīs, bet tikām to ni .. un šitais arī ni.. un kur nu vēl kaut ko tādu ...:)
Re: Lētas vakariņas (pašu gatavotas mājās)

Es domāju, ka laikam nav nemaz tik viegli no lašmaizītēm brokastīs un lazanjas vakariņās pārslēgties uz ceptiem kartupeļiem. Ja citas iespējas nav, tad iesaku iet uz veikalu izlūkos un skatīties kādus produktus uz atlaidēm. Var nopirkt pienu un uzvērīt auzu pārslu putru, jo tā ir diezgan veselīga.
Re: Lētas vakariņas (pašu gatavotas mājās)

no lašmaizītēm uz auzu pārslu putru (vēēē) gan ir viegli pārslēgties :D
Re: Lētas vakariņas (pašu gatavotas mājās)

Nu bet lūdzu - auzu pārslu putra, griķi, rupjmaize, dārzeņu zupas, sautējumi un salāti entos variantos.
Re: Lētas vakariņas (pašu gatavotas mājās)

pa ātro izlasīju pārēsties :D:D
Re: Lētas vakariņas (pašu gatavotas mājās)


te viena rakstīja par 400 Ls pārtikai mēnesī - man grūti iedomāties, kā tādu summu varētu apēst, bet laikam jau laukos ir daudz vienkāršāk, ja pagrabs pilns
Re: Lētas vakariņas (pašu gatavotas mājās)

pēdis nepaēduso nesapratīs, vai ja nav maizes ēdiet kukas :D:D:D:D
Re: Lētas vakariņas (pašu gatavotas mājās)

leduskapis vienmēr ir bijis pilns un tagad arī nesūdzos, naudas grūtības arī nav bijis un nav, bet zupu vāru no vistas muguriņam, zivju zupu no galvam, gaļas zupas ar kartigu buljonu no letajiem kauliem taisu, kubiņus nelietoju, ļoti garšo griķi, putraimu putra u.t.t. tiešām bieži taisu visparastāko dārzeņu sautējumu pilnu katlu, kaut kā liekas tieši tas vienkāršais ēdiens vislabākais, garšīgākais un veselīgākais mājās. un man arī vīram tāds patīk.

tas gan neliedz pa restorāniem staigāt un atstāt vienā ēdienreizē tik cik pietiktu 3 nedēlām mājās ēst. bet nu vajadzēs ēdīšu tikai mājās.
Re: Lētas vakariņas (pašu gatavotas mājās)

laša galvas zupa
piena kartupeļu putraimu zupa
vistu akniņu mērce ar kartupeļiem
kartupeļu klimpas, pildītas ar gaļu, kāda nu ir (vāra sālsūdenī)
Re: Lētas vakariņas (pašu gatavotas mājās)

Nupat pagatavoju karstos biešu salātus - atcerējos laikus, kad bērni gāja dārziņā. Varbūt nav pārlieku veselīgi, bet dažādībai der. Uz pannas apcep dažādus gaļas un desu gabaliņus (izmantoju Stockman atgriezumu kastītes), pakarsē ķiploku, pievieno sarīvētas vārītas bietes, ķimenes un pēc apm. 5 min. skābu krējumu. Sāls pēc vajadzības. Ja ēd klāt vārītus kartupeļus, ļoti sātīgi, bet gana lēti
Re: Lētas vakariņas (pašu gatavotas mājās)

Rīsus ar dārzeņiem un šampinjoniem, makaronus ar šampinjoniem, dārzeņu- sēņu zupa un tostermaizes ar sieru, no 1 vistas filejas var pagatavot garšīgu mērcīti uz rīsiem, kartupeļiem vai makaroniem, biezzupa no ķirbja ar garnelēm, sautējumi ar drusku vistas gaļu vai zivi, bukstiņputra ar sīpolu mērcīti(putraimi+kartupeļi),pankūkas no kartupeļiem, griķiem, rauga vai parastās, plānas ar siera un krabju nūju pildījumu u.t.t.
Re: Lētas vakariņas (pašu gatavotas mājās)

es izdomaaju katrai dienai ko taisiit eest un tad to arii peerku +augljus, taa izvairos no nevajadziigas naudas teereeshanas, kaut gan sanaak est aarpus maajas, kur to naudu nesanaak ietaupiit, bet principaa- vienkaarshus eedienus, protams, katram garsho kas cits, un ja ma nauda neiziet par kreejumu, pasteeteem, desaam, tad citiem tas ir vajadziigs...iesaku paardomaat, kas garsho vislabaak, pamekleet kaadas vienkaaeshas eedienu receptes no tiem produktiem un vienkaarshi vairaak domaat liidzi pirkumiem...pupinjas, ja garsho nav daargi, taapati piemineetaa bukstinjbiezputra(es taisu no gruubaam)ar ceptiem sipoliem leeti vienkaarshi un mmmm, cik garshiigi- tie karstie bieshu salaati izklausaas njammiigi...risoto, tie pashi makaroni ar beikonu.....
Re: Lētas vakariņas (pašu gatavotas mājās)

Īstenībā jau tu no tā esi tikai ieguvēja, ka vairs neēd visādas draņķības, kā jogurtus, desas, pastētes, sieriņus un taml., kas satur visādas ķīmiskas un organismas kaitīgas vielas.
Ieteiktu no Rimi pārorientēties uz Supernetto, kur piens, kefīrs, krējums, siers, olas u.c. ir ĻOTI lēti, salīdzinot ar citiem veikaliem. Kā arī, piemēram, bietes un burkāni tur maksā 25 santīmi, nevis 50, kā tas ir tirgū.
Nedārgs paēdiens ir slinkie kāpostu tīteņi - sasautē kāpostgalvu, pieber uzvārītus rīsus un apceptu malto gaļu, un sanāk ļoti garšīgs paēdiens, un ja vēl krējumiņš pa virsu - vispār ņamma ;)
Re: Lētas vakariņas (pašu gatavotas mājās)

Paldies par ieteikumiem!

Es vakar sašokējos! Parasti pērkamies veikalā elvi, jo tas ir ļoti tuvu pie mājām, bet vakar taupības nolūkos nolēmu aizčāpot uz mazo maksimu. Un biju šokā! Ja iepriekš elvi veikalā par šiem produktiem maksāju:
Kefīrs Rasa 2% 0,82 Maximā - 0,66 sant.
Kārums vaniļas sieriņi 0,24 Maximā 0,16 sant.

Tie tikai divi produkti, ko vakar iegādāju, bet cenu atšķirība DRAMATISKA!!! Turpmāk vienmēr centīšos iepirkties Maximā, zēl tikai, ka veikals maziņš mūsu pilsētā, ne vienmēr var atrast visu ko vajag, bet tas ir to vērts!
Re: Lētas vakariņas (pašu gatavotas mājās)

Nu tad varu tevi nošokēt vēl vairāk, ja vien tu nespied uz konkrētu marku produktiem - Supernetto Old Farmer piens - Ls 0.37, kefīrs 0.38 - neredzu nekādu atšķirību garšas ziņā no citām firmām. Siers Ls 3.99/kg. Krējums plastmass paciņās, ražots Igaunijā pēc RIMI pasūtījuma - Ls 0.38/400g.
Re: Lētas vakariņas (pašu gatavotas mājās)

Izklausās super, tikai manā pilsētā nav supernetto veikalu :( Tad būs jāiepērkas tur, kad būšu Rīgā.
Re: Lētas vakariņas (pašu gatavotas mājās)

es nekad neiepērkos elvī,ja var citur.Jaunie supernetto ir pat ļoti normāli,produkti tie paši,kas rimi,bet lētāk
Re: Lētas vakariņas (pašu gatavotas mājās)

Tirgū var nopirkt žāv. cūkas kājas (nagus) un citus kaulus par 30 saņiem/kg .Pat gaļa ir klāt. 2 st novārīt, notīr't, pielikt garšvielas un grūbas / vai jebkurus citus putraimus. Ar lielo katlu pietiks 3 dienām. Ja šķiet ka gaļas par maz, uzcep 1 stangu saldēto cāļa gaļu par 1 Ls/kg
--------------------------------------------------------
Siers lietuviešu veikalā 2-75 .
Tirgū žāvēta cūkkāja (lielā) Kolandas stendā 1-75 Ls/kg
------------------------------------------------------------
Liellopu sirc - 1-20
Cāļu sirdis/ māgas (saldētās) : 1-20
Pavēdere liellopa - ap latu/kg
Pievāri lielo katlu ar gulašmērci, klāt vari taisīt/ ēst ko gribi. Makaronus, karpeļus, kaut vai ar maizi.
---------------------------------------------------------------
Reņģes tirgū 30 saņi/kg. Cep, vāri,utt
----------------------------------------------------------
3 stangas cāļa maltās gaļas pīlē iekšā - falšais zaķis ilgam laikam. Gribi - uz maizes, gribi - apcep krietnu šķēli ar karpeļiem.
Re: Lētas vakariņas (pašu gatavotas mājās)

Meitenes, ne par tēmu, bet arī -lai lētāk. Ja nepieciešamas jogurta kapsulas, tad izdevīgāk aptiekā pirkt VEGA uztura bagātinātāju Acidophilus bifidus complex(tumša burciņa ar zilzaļu(vairāk zaļu)) etiķeti. Ja mūsējās jogurta kapsulas 15 gab maksā pie 4.25, tad tur ir 30 kapsulas pa 4.04 un jālieto 1-2 kapsulas dienā. Ir droša informācija, ka tās arī ir "dzīvākas" nekā vietējā ražojuma.
Re: Lētas vakariņas (pašu gatavotas mājās)

Mēs arī sākām vairāk gatavot mājas ēdienu, tagad pēc 2 mēnešiem no tām putrām, kartupeļiem un sacepumiem paliekam resni. Riepas aug uz vēdera dikti smukas.
Re: Lētas vakariņas (pašu gatavotas mājās)

visu mūžu esmu ēdusi mājās gatavotu ēdienu un vēl ņemu uz darbu...protams, ja katru dienu ēdīsi putras un taukos ceptus produktus, tad īsā laikā apvelsies.

vajag ēst veselīgi.
Re: ēdam mājās

Kas tev liedz ēst griķus, rīsus, kāpostus un burkānus? Vai tad no tiem resns paliek? Vai tad ārpus mājas gatavoti ēdieni tiek pagatavoti bez taukvielām?
Re: ēdam mājās

Par sieru. Viendien skatos Āgenskalna tirgū Krievijas sieram divas cenas ar pusotra lata starpību. Prasu pārdevējai, kāpēc tā. Viņa saka, ka tas lētākais esot 2. šķiras siers. Konkrēti šajā gadījumā defekts bija nevienmērīgā krāsa, ko es pat nepamanīju. Konkrētas cenas neatceros, bet tas 2. šķiras bija 2 lati ar daudziem santīmiem.
Es arī pārgāju no pusfabrikātu ēdienu pirkšanas uz pilnīgu gatavošanu mājās, ieskaitot kādu saldumiņu - cepumus, pīrādziņus. Parēķināju, ka man 1kg cepumu (milti, cukurs, olas, sviests) kopā ar visu elektrības patēriņu izmaksāja Ls1,20/kg. Bet garša kāda! Viens pīrādziņš ar daudz gaļas pildījumu (ļoti laba gaļa) vidēja izmēra mājās izmaksā 9 santīmi.
Vistas pērku veselas nevis pa detaļām. Nosvēru atsevišķās vistas daļas un sarēķināju, cik maksātu viena vista un sanāca, ka pērkot veselu vistu var ietaupīt 1 latu uz 1 vistu. No 1 veselas vistas mūsu 3 cilvēku ģimene var kārtīgi pieēsties 2 reizes.
Re: ēdam mājās

Maximā pērku zivi pangiuss. Ik pa brīžiem ir akcija pa Ls1,59 kilogramā. Super garšīga! Visas saldētās zivis izprovēju un šī garšo vislabāk. Ar 0,5kg zivis pietiek 4 cilvēkiem.
Re: ēdam mājās

Vēl piebildīšu, ka, lai ēdiens neliktos negaršīgs, vajag daudz likt klāt visādas garšvielas. Ja pašiem ir savs dārziņš vai balkons, tad pavisam labi. Pagājušo gadu svaigi pētersīļi mums bija visu gadu. Vasarā sakaltēju dilles; selerijas pērku maximā un visas pārējās, jo dažādāk, jo labāk.
Tēju nepērku, vasarā mežā savācu aveņu lakstus ar visām ogām, liepu ziedus, no kaimiņu dārza piparmētras, pļava arī pilna ar ārstniecības augiem. Pietiek visai ziemai un parasti pāri paliek.
Re: ēdam mājās

Varu ieteikt kara laika virtuvi:
1) nekadu veikala pirktu kafiju- bet taisit pasiem no ozolzilem, cigoriniem
2) nekads veikala cukurs, bet no pasaudzetam cukurbietem taisits
3) ja majas ir paka ar miltiem, var iztikt kadu menesi edot klisteri...var ari izgatavot kartupelju miltus no pasaudzetiem kartupeliem un tos tad ari est.
4) Ja gribas galju pagalma var sakjert garsigus balodiishus....cepetis pa pirmo:)
lai nebutu jatere gaze/elektriba var tur pat iekurt ugunskuru no vecas sekcijas
5) vel pie lielveikalu mistkastem var atrast produktus ar iztecejusu terminu....nu un tad tur ir ko sirds vien karo, pat zefiri sokolaade.

Ludzu!
Re: ēdam mājās

Ka taisa to parasto darzenu sautejumu??? Ludzu instrukciju sakot no udens ieliesanas katlina. Paldies!
Re: ēdam mājās

Sagriež kāpostu, burkānus un kartupeļus mazos gabaliņos, saliek katlā un aplej ar ūdeni, apmēram 2-3 cm. Vāks virsū un sautē kamēr gatavs. Pie beigām uzkaisa garšvielas.
Re: ēdam mājās

Kā var zināt ka gatavs?
Re: ēdam mājās

kad izceļot laukā kartupeļa vai burkāna gabaliņu to var viegli pārgriezt pat ar neasu mazi - t.i., kad dārzeņi mīksti, tad arī gatavs, nē, nu, protams, var jau vārīt arī tik ilgi kamēr kartupeļi izjūk pārvēršas viendabīgā biezenī. :)
Bet vispār ieteiktu darīt tā, ka burkānus ielic katlā pirmos un pavāri, tad kāpostus pieliec un vēl pēc dažām minūtēnm kartupeļus (jo kartupeļiem jāvārās vismazāk lai būtu mīksti, bet burkāniem visilgāk)
Re: ēdam mājās

Ja dārzeņu sautējumu grib aromātiskāku, dārzeņus var iepriekš ātri apcept, īpaši laba kombinācija burkāni ar ķiplokiem, tad pārējos var bērt arī zaļus
Re: ēdam mājās

Es parasti vispirms apcepu sīpolus. Iemetu katlā ar vārošu ūdeni un sāli. Kamēr vārās, apcepu burkānus. Lieku katlā. Kamēr vārās, nomizoju un sagriežu kartupeļus.
Kad gatavs, t.i., viegli pārgriezt, pielieku kādu karoti siera Dzintars (ja ir) vai pierīvēju kādu apkaltu
su siera gabaliņu, bet siers nav obligāti, tad noņemu no uguns, pielieku garšvielas, atstāju kādu minūti , lai garšas savienojas, tad lieku galdā.
Var pielikt krējumu, var iemest kādu sauju sēkliņu un /vai apgrauzdētu vakardienas baltmaizi kubiciņos.
Garšīgi!
Re: ēdam mājās

palasijos un nesaprotu- vai tiešām vīriešiem katru dienu divreiz dienā jāed gaļa? es pati esmu vegetāriete un mans vīrs vienmēr izvelas ēst manis gatavotu vegetāru ēdienu, gaļu viņs var dabūt pusdienās.

no lētākiem ēdieniem- tiešām laiakm dārzeņu sautējums un putras.

dārzeņu biezzupa- tas pats sautējums, tikai sablenderēts, var piešaut kādas garšvielas- kariju, maltu ingveru, un ja grib sātīgāku- pieliek saldo krējumu.

man mājās iet uz urrā krāsnī, follijā cepti kartupeļi (var ar mizu, var bez, skatoties kādi kartupeļi...), kad tin kartupeli bikiņ uzpilina eļļu vai pieliek sviestu, sāli, var ķiplociņu vai dilles. klāt kefīru, biezpienu, ja ir

kā grūtniecei es drošvien ieteiktu lietot lēcas vai citus pākšaugus- tur tā follijskābe. Pie sautējumiem pieliec klāt zirnīšus- saldētos (labāki nekā konsrvētie).

Putras arī labas! ir tacu tik dažadas! var mēgināt pielikt žāvētus augļus (tas algas dienā ;) )

Piena makaronu zupa galu galā!!

vinegrets ar varētu būt ne pārāk dārgs...
Re: ēdam mājās

man pashas gruutnieciibas saakums un jaasaka, ka tas dod iespeeju ieveerojami ietaupiit, jo visu laiku ir slikti un ieejot veikalaa neko negribas, aatri pakjeru ko vajag un rikshiem prom. folijskaabi, vitaminus un kalciju unznejmu tapletees, jo ieest kaut ko varu tikai peec pus stundu ilgas mantras skaitiishanas: 'nebuus speeka, beerninjam vajag...'
principaa piekriitu visam aukstaakmineetajam: jaataisa sauteejumi un zupas jo leeti, var uztaisiit pavairaak un var atsildiit 2x. noteikti iesaku iepirkties tirguu 1x nedeeljaa (daalzenji, auglji, skaabi kaaposti, galja u.c.), lai pa nedeelju veikalaa piepirktu tikai svaigu kreejumu, maizi, pienu un kaadu salduminju.
Re: ēdam mājās

nu nez, lasot dažus komientārus ar receptēm man vai slikti sametās.Par tām vistu mugurām un zivs galvam!

Par loti saprātīgu variantu uzskatu pangasijas filleju, kas nav dārga un ir garšīga.

Bet par superneto - nepiekritisu viss.Ir jau tas viss lētak - taču ja paskatās- ka tas nav piens , bet gan piena pulveris, un krējuma izstrādājums. Kartupeļi un burkāni no sazinkādām valstīm un bez garšas.Bet izvēle katra paša rokās.

Mans ieteikums , ko pati atklāju nesen- ir Daugava produkcija- (la igan veikalu nav daudz)
Ražots Latvijā- un piena cena ir tikai 32sant, paniņas - 25 sant. kefīrs -35sant!
Garšo super!
arita

piena cena ir tikai 32sant, paniņas - 25 sant. kefīrs -35sant
-------------------------------------------------------------
kāds tilpums ?
Re: arita

Neiesaku lietot pārtikā pangasijas.
Re: arita

Taupīt varētu arī enerģiju, jo dārzeņu zupa nav jāvāra, kamēr mīksta. Pietiek uzvārīt un apsegt, lai stāv bez uguns kādas 10-20 minūtes. Ja dārzeņi vēl par cietu, uzvāra vēlreiz un apsedz katliņu. Tā trīs reizes uzvārot, var dabūt gatavus pat skābos kāpostus. Tāpat ir izvārāmi rīsi, putraimi un makaroni. (Par gaļu nezinu neko teikt, gaļas vietā lietoju olīveļļu.)
Re: arita

a kas ar tām? aizvakar cepu filejas ....
Re:

Atļaušos iebilst par to, ka pangasijas filejas ir lētas - es neesmu gatava maksāt lielāko daļu par sasalušu ūdeni... Tad jau labāk reņģes tirgū nopirkt.
Izbrīna cilvēka šausmas par zivju galvām un vistu mugurām. Nu es nevaru atļauties varīt laša krēmzupu no laša filejas - nopērku fišiņu vai gabalu - fileja atsevišķi un zupā asaka (ar gaļu apkārt, galva, spuras un āda).
Re:

No filejām nekāds labais buljons nesanāk, tur jau tā sāls. Garšīgākās upas ir no buljona, kas vārīts no kauliem.
Re:

Mans pēdējā laika atklājums ir burkānu biezumi - no tiem var gan veselīgas un sātīgas kūkas, gan sāļos kēksiņus sacept, gan sataisīt viltotās kotletes (līdzīgi kā ar auzu pārslām), turklāt tas viss garšo arī vīriešiem, tomēr ir samērā veselīgs :)) Un parasti visu to manyu sviedu ārā...
Re:

Viltotās kotletes no burkānu biezumiem? Kā?
Re:

No auzu pārslām taisa sabriedinot tās ar buļona garšvielām + olas un drusku milti vai rīvmaize+ daudz ķiploku un sīpolu...

Manējās no burkāniem ir līdzīgas, tikai auzu pārslu vietā ir burkānu biezumi, pieliek divas olas un miltus (tā, lai turas kopā), daudz ķiploku un sīpolu (labāk iepriekš nedaudz apcept, lai ir caurspīdīgi, daudz garšvielu, es vēl pieliku no vistas buļona nosmeltos tauciņus, lai vairāk pēc vitas garšo. Ja vēl mērci kādu sataisa, tad pēc garsas pat nepateiksi, ka nav gaļa :) Manējiem gan nav nekādu aizspriedumu arī pret dārzeņiem :)
Re:

par tām pangasijām un to audzēšanu dzirdēju briesmu lietas. Vjetnama, netīrs ūdens, hormoni.... Brrr!
Re:

Miežu biezputra ar speķi vai sviestiņu un kefīrs. Mieži Supernetto maksā 11 sant.!!!!
Es miežus nevāru, kā tas rakstīts pavārgrāmatā, bet noskaloju ar tikko uzvārītu ūdeni, tad pēc kādas stundas vēlreiz apleju ar karstu ūdeni, pēc laiciņa viņi būs jau dikti mīksti. Pirms ēšanas tad katliņā pavāru ar lāsīti piena un tad nogriežu uguni, lai vēl pakarsējas paši, un sanāk, ja to visu secīgi dara, teiksmi apliešanu uztaisa no rīta vai pa dienu, tad pie vakariņām tiek 10 minūšu laikā.
Re:

nez kādas zivis tad var ēst,ja panagasija un lasis ir peldoša farmācija??? ieliks to trubu baltijas jūrā un nevienu sāļūdens zivi nevarēs lietot uzturā....baisi
Re:

mans pēdēja laika atklajums, tiesa ne visai diētisks, bet sātīgs nu gan, izvāra pelekos zirņus,samaļ gaļasmašīnā apmēram pus kg, piemaļ klat ap 6videjiem sīpoliem, ķiplociņu, kādas 2olas, garšvielas un mazliet rīvmaizi vai kartupeļu miltus lai turas kopā. visu samaisa un cep kotletes. vīreim vel uzlieku skābo krejumu un no tas porcijas 4 cilveki ēdam vakariņas 2dienas. ātri un sātīgi, bet ja drib vēl sātīgāk, piegriežam lētako žāvēto gaļu(piem cūku vaigi-ap 1.80kg)kādus 200g, vai 300g svaigas gaļas, pēc iespejas treknākas, bet ne speķi, man 4gadīga meitiņa domaja ka tās parastās kotletes.
p.s. tam neko klāt nevajag, ne kartupeļus neko, ja nu vienīgi kādus vieglus salātiņus.cilvekam pietiek ar kādām 4-6kotletēm un ta noēdies.

un par komentāriem runājot, tie cilvēki kas raksta ka tas fuj un tas fuj, lai nestāsta ka krīze, lai labak paprasa restorānā vai kafūzī no kādas gaļas tās zupas gatavotas, un tad vairs tādas lietas ka fuj, par mājās gatavotu ēdienu neteiksiet

vēl ko gribēju piebilst, sieviņas pamēģiniet ta vietā lai ietu uz kafūzi pagatavot vīriem vakariņas pašas un tad redzēsiet atšķirību, jo taisnība vien ir parunai, ka mīlestība vīrietim iet caur vēderu
Re:

Tikko gatavoju slinkos kāpostu tīteņus. Neliela kāpostgalva (apm. 30 sant) + rīsu paka (apm. 60 sant) + maltā gaļa (līdz kilogramam apm. 1.-Ls tirgū). Sanāca vesels grāpis (tā saucamā pīle) un principā, ja nerij lielām porcijai pat nedēļai pietiek 3 cilvēkiem. Biju par šito aizmirsusi, turklāt nav jāņemas tik ilgi kā ar parastajiem tīteņiem. Man bērns, kurš parastos tīteņus neieredz, ēda kāru muti:))
Re:

Runājot par pangasijas fileju, nedrīkstot lietot uzturā, jo ir atklātas kādas tur indīgas vielas. Bija raksts par šo tēmu kādā pilsētas avīzītē. Varot saindēties.
 Atbildēt uz šo ziņojumu
 Tavs vārds:
 Tavs e-pasts:
 Temats:
  
 
DELFI darbs
Noliktavas vadītājs/-a
Loģistikas uzņēmums

Vakance Tev!
Vadītāju vakances 
MEKLĒJAM PĀRDOŠANAS TALANTUS!
BALTA AAS
Konkurss beidzas 2014-09-30

Darbinieku meklēšana 
TŪKSTOŠIEM vakanču 
DELFI ceļojumi
Kontakti | Atsauksmes | Par Delfi | Komentāri portālā | Lietošanas noteikumi | Reklāma@DELFI | RSS | mDELFI | Delfi.ee | Delfi.lt | Delfi.ua
Copyright © AS DELFI. All rights reserved.