kartupeļu pīrāgs

Man tāds jautājums šī pīrāga meistarēm. Tas, kas saucas arī kā Shepard's Pie (kartupeļu biezenis, maltā gaļa, kartupeļu biezenis, maltā gaļa -> cepeškrāsnī), vai šim pīrāgam biezenis ir jāgatavo kā īpaši? Vai mīcītiem kartupeļiem jāpiesit klāt ola?
Paldies par atbildēm!
Re: kartupeļu pīrāgs

Tas ko tu aprakstīji nu gluži ganu pīrāgs nav gan :)))

Biezeni nevajag taisīt pārāk šķidru, olas var likt klāt un var nelikt, tā gaumes lieta, ar olu labak turēsies kopā, ja tomēr baidies, ka var izjukt. Galvenais veidni, kurā tu cepsi šo kārtojumu, iesmērē ar sviestu un apkaisi ar rīvmaizi, lai nepiecepās sieniņam un pēc tam vari to izdabūt ārā bez izjukšanas.
Re: kartupeļu pīrāgs

Paldies Rude!
Ja nebūtu grūti, vai tu man lūdzu varētu pastāstīsi, kāds tad ir īstais ganu pīrāgs?
Re: kartupeļu pīrāgs

Varu gan :)))) Proporcijas dažādās receptēs ir nedaudz atšķirīgas, bet te pārrakstīšu to, kas pa rokai.

Ganu pīrāgs

1 kg kartupeļu
50 gr sviesta
20 gr piena
400 gr jēra gaļas
500 gr cepeša mērces
3 olu dzeltenumi
50 gr sīpolu
50 gr seleriju
50 gr pētersīļu
ķiploki, sāls, pipari

Sīki sagriež sīpolus, selerijas un ķiplokus, apcep. Pievieno kubiņos sagrieztu jēra gaļu uzlej mērci un sautē līdz gaļa gatava.

Kartupeļus novāra, sastampā, pielej pienu, sviestu, olu dzeltenumus.

Kartupeļu putru ievieto veidnē tā kartupeļu putrā izveidotos tipa bedrīte, tajā ielej sautēto gaļu ar mērci, virsū atkal uzliek kartupeļu biezeni. Cep cepeškrāsnī apmēram 30 minūtes.
Re: kartupeļu pīrāgs

Tb gribēju teikt, ka ganu pīrāgu gatavo nevis ar malto gaļu, bet ar sagrieztu sautētu gaļu mērcē un mērcei jābūt diezgan daudz. Var arī liellopu izmantot.

Netālu no Londonas vienā lauku krodziņā ēdu ganu pīrāgu nevis ar kartupeļiem, bet vnk veidnē bija gaļas sautējums, virsū biezs mīklas (līdzīga kā kārtainā) vāciņš, viss kopā sacepts krāsnī. Šis variants man patika labāk par to ar kartupeļiem.
Re: kartupeļu pīrāgs

to variantu raadiija arii eedam maajaas. Tur tikai to kartupelju garozinju pildiija ar siljkju k-kaadu maisiijumu. Laikam jau praktiski to var pildiit ar da jebko, kas garsho un iet kopaa ar kartupeljiem.
Re: kartupeļu pīrāgs

Uh, Rude, tā ir ko vērta receptīte! Gatavošu īsto! Paldies! :)
 Atbildēt uz šo ziņojumu
 Tavs vārds:
 Tavs e-pasts:
 Temats:
  
 
DELFI darbs
Tirdzniecības centra vadītājs/-a (Liepāja)
TN Kurzeme

Vakance Tev!
Vadītāju vakances 
PROJEKTU VADĪTĀJU MĀRKETINGA NODAĻĀ
Tirdzniecības Nams Kurši SIA
Konkurss beidzas 2014-11-28

Darbinieku meklēšana 
TŪKSTOŠIEM vakanču 
DELFI ceļojumi
Kontakti | Atsauksmes | Par Delfi | Komentāri portālā | Lietošanas noteikumi | Reklāma@DELFI | RSS | mDELFI | Delfi.ee | Delfi.lt | Delfi.ua
Copyright © AS DELFI. All rights reserved.