LAZANJA

kā gatavojat lazanju? Esmu nopirkusi cepečkrāsni un nu vēlos piepildīt savu sapni, pati izcept lazanju! Ko liekat iekšā, kur dabūjat tās makaronu plāksnītes?!
Re: LAZANJA

zinu, ka makaronu plāksnes pārdod veikalā, uz kasītes lazanjas bilde.
Re: LAZANJA

Iekš receptes.lv ir visādas lazanju receptes. Vajadzētu arī lazanjas cepšanai cepeštrauku - pārdodas veikalos, tā arī rakstīts uz tās (tas ir plānāks), bet var tikt galā ar parasto.
Es taisīju klasisko lazanju, bet, ja seko tieši receptei - tad ārkārtīgi darbietilpīgi un ilgi. Tomēr gardi. Tur bija jātaisa maltās gaļas mērce no burkāniem selerijas, utt; Bešamela mērce no miltiem, Parmas siera, piena. Utt. Re ku ir!
http://www.receptes.lv/lat/nacionalie_edieni/italija/?recipeid=3072
Re: LAZANJA

http://virtuve.calis.lv/receptes/fotoreceptes/otrie-edieni/klasiska-lazanja/
Re: LAZANJA

Tātad varu ieteikt ka no pirmās receptes man sanāca visgaršīgākā alzanja!!!!!!!


Oriģināla klasiskās lazaņjas itāļu recepte, kuru izmanto Evija Lapiņa, Itālijas vēstnieka Maurīcio Lo Re pavāre

1 paciņa lazaņjas plāksnes
Gaļas mērcei: 0,5 kg liellopa maltās gaļas, 1 gab. vidēja lieluma burkāns, 1 gab. neliels sīpols, 2 gab. selerija kātu, 2 ēd. k. tomātu pastas, 2 ēd. k. olīveļļas, 1l ūdens, sāls un pipari pēc garšas.
Bešamela mērcei: 30 gr. sviesta vai olīveļļas, 3 ēd. k. miltu,½ - 1 l piena, 90 gr. rīvēta Parmas siera, pēc garšas sāls un pipari, šķipsniņa rīvēta muskatrieksta

Maltās gaļas mērcei gaļu kārtīgi apcep uz pannas, tad liek sautējamā katlā. Nomizo burkānus un sīpolus. Burkānus sarīvē uz rīves. Smalki sagriež sīpolus un selerijas kātus. Apcep eļļā burkānus, seleriju un sīpolus līdz zeltainai krāsai, tad pievieno tomātu pastu un pakarsē vēl 2 min. Apceptās saknes pievieno gaļai, pielej ūdeni, pievieno sāli un piparus, tad sautē uz lēnas uguns 30 min.
Maltās gaļas mērcei jābūt pašķidrai.
Bešamela mērce — katliņā sakarsē taukvielas, tad pievieno miltus un apcep, maisot ar koka karoti līdz zeltaini brūnai krāsai. Pakāpeniski apceptiem miltiem, kārtīgi maisot, pievieno pienu, lai mērcei būtu biezā krējuma konsistence (mērci nedrīkst vārīt, tikai karsēt). Tad mērci noņem no uguns un pievieno 60 gr. rīvēta siera, sāli, piparus, muskatriekstu, kārtīgi sajauc, lai nebūtu kunkuļu.
Ņem cepešpannu 26 cm x 36 cm ar augstām malām. Pannas dibenā ielej kausiņu gaļas mērces, tad kārto vienu pie otras lazaņjas plāksnes, tad atkal uzlej kausiņu gaļas mērces, kurai virsū izziež Bešamela mērci, tad no jauna pa virsu kārto lazaņjas plāksnes. Šo procesu atkārto vēl divas reizes. Virskārtu nobeidz ar Bešamela mērci, kurai uzkaisa atlikušu sieru. Cep līdz 180o sakarsētā krāsnī 20-30 min. Kad lazaņja ir gatava, izņem no krāsns un pagaida 10 min., lai varētu vieglāk sagriezt.


Es daru tā:
Iemērcu ūdenī aukstā plāksnes.Pa to laiku pannā sacepu malto gaļu,pievienoju ķiplokus pēc garšas,Vegetu un tomātu mērci,mazliet ūdeni.To visu saleju traukā.Nākamā mērce- pannā apbrūnina miltus pielej pienu, pieber Vegetu.Sanāk vidēji bieza.
Ņem lazanjas trauku,apakšā drusku ielej balto mērci, liek plāksnes vienu kārt, virsū maltās gaļas mērci,plāksnes, balto mērci, malto,plāksni utt.Pašā augšā plāksnes un pārlej ar atlikušo balto.Liek krāsnī.Tad kad jau gatavs,izvelku,pārberu daudz ar rīvētu sieru(kāds ir mājās),atpakaļ lai izkūst, un labu apetīti.Sanāk ātri un maz ko vajag.Jāskatās, lai būtu daudz mērce,jo tad nav sauss un nav cietas plāksnes,gatavs tad kad plāksnes smuki piebriedušas.


LAZANJA

1. Lai lazanjas ēdieni izdotos, noteikti nepieciešama pietiekami liela un pietiekami dziļa cepamā forma.
2. Lazanjas plāksnes pirms lietošanas 4 – 5 minūtes jānovāra lielā ūdens daudzumā, pievienojot ūdenim sāli un uzmanot, lai plāksnes nesalīp. Ūdenim var pievienot nedaudz eļļas.
3. Kad plāksnes novārītas, tās strauji atdzesē zem auksta ūdens un izklāj uz dvieļa, lai apžūst.
4. Vārot lazanjas plāksnes uzbriest un kļūst krietni lielākas.
5. Virsējā pildījuma kārta jānoslēdz ar lazanjas plāksni.
6. Lazanjas un pildījuma kārtojumi bagātīgi jāpārlej ar kādu mērci vai gaļas buljonu, beigās jāpārkaisa ar rīvētu sieru.
7. Lai virskārta neapdegtu, cepamā forma jānosedz ar vāku vai jāpārklāj ar foliju. Cep cepeškrāsnī 20 – 35 minūtes 200 – 220 grādu temperatūrā.

LAZANJA I

lazanjas plāksnītes
maltā gaļa
tomāti
tomātu mērce
svaigi vai marinēti šampinjoni
siers
Cepamo formu izklāj ar foliju. Vispirms saliek malto gaļu, kas sacepta ar tomātiem. Tad liek virsū vienu kārtu lazanjas plāksnīšu, tālāk seko tomātu mērces kārta, sagriezti svaigi vai marinēti šampinjoni, svaigi tomāti, rīvēts siers, pēc tam liek nākošo plāksnīšu kārtu un atkal noklāj vai nu ar vārītas gaļas gabaliņiem, sēnēm, tomātiem, aplaista ar mērci un liek pēdējo lazanjas kārtu, kura arī parasti tiek apklāta ar sēnēm (bet var jebko citu), gaļu, un pa virsu labi izskatās svaigi tomāti, kas apkaisīti ar lielu daudzumu rīvēta siera.

LAZANJA AR MALTO GAĻU

250 g zaļo lazanjas plākšņu
700 g maltas liellopu gaļas
2 sīpoli
2 daiviņas ķiploka
2 ēdamk. eļļas
sāls
maltie pipari
2 ēdamk. sasmalcinātu pētersīļu
100 g rīvēta siera
½ l gaļas buljona
Lazanjas plāksnes novāra. Maltajai gaļai pievieno sāli piparus, ķiplokus, samīca. Sīpolus sasmalcina, apcep uz pannas caurspīdīgus, pievieno malto gaļu un maisot turpina cepšanu 5 minūtes, pašās beigās pievieno pētersīļus. Cepamajā formā kārtās liek lazanjas plāksnes un maltās gaļas pildījumu, tad visu uzmanīgi pārlej ar buljonu. Formu nosedz ar vāku vai foliju. Cep 40 minūtes cepeškrāsnī 220 grādu temperatūrā. Piecas minūtes pirms gatavības pārkaisa ar sarīvētu sieru. Pasniedz ar vārītām pupiņām un sarkanajiem salātiem.

LAZANJAS RULLĪŠI

12 lazanjas plāksnes
500 g biezpiena
sāls
cukurs
vaniļas cukurs
3 ēdamk. sviesta
2 ēdamk. rozīņu
200 g vīnogu
1 ēdamk. kokosrieksta skaidiņu
Lazanjas plāksnes novāra. Biezpienu izmaļ vai izberž caur sietu, sajauc ar sāli, cukuru, rozīnēm un 1 ēdamk. izkausēta sviesta, visu samaisa viendabīgā masā. Nosusinātas lazanjas plāksnītes izklāj, uzliek biezpiena pildījumu un satin rullīšos. Rullīšus kārto ar sviestu ieziestā cepamajā formā, tad ar atlikušo sviestu apziež lazanjas rullīšus no virspuses, formu apsedz ar vāku vai foliju, 20 minūtes cep 200 grādu temperatūrā. Pārkaisa ar kokosrieksta skaidiņām, pasniedz kopā ar svaigām vīnogām.

LAZANJA AR DĀRZEŅIEM

12 lazanjas plāksnes
Pildījumam
2 puravi
2 daiviņas ķiploka
1 ēdamk. eļļas
750 g tomātu
2 paprikas
250 g ziedkāpostu vai brokoļu
Mērcei
1 ēdamk. sviesta
2 ēdamk. miltu
1 l piena
sāls
Kajenas pipari
2 ēdamk. rīvēta siera
Mērce: sviestā apbrūnina miltus, pielej pienu, uzvāra, pieber sāli un piparus, turpina 5 minūtes karsēt uz mazas uguns.
Puravus un ķiplokus sasmalcina, apcep eļļā. Papriku sagriež gabaliņos, pievieno puraviem, sautē 5 minūtes. Tomātiem noņem mizu, sagriež gabalos, sajauc ar puraviem, ķiplokiem, papriku. Ziedkāpostu sadala rozetītēs, vāra 5 minūtes sālsūdenī, nolej, sajauc ar sautētajiem dārzeņiem.
Cepamajā formā pamīšus kārto lazanjas plāksnes un dārzeņu sautējuma masu. Pārlej ar mērci, pārkaisa sieru. cep 200 grādos 30 minūtes.

LAZANJA AR ZIVS FILEJU

250 g lazanjas
Pildījums
500 g mencas filejas
1 citrona sula
3 ēdamk. sasmalcinātu zaļumu
4 sīpoli
3 daiviņas ķiploka
3 ēdamk. eļļas
4 tomāti
sāls, maltie pipari
½ l Bešamela mērce
80 g rīvēta siera
Bešamela mērce
2 ēdamk. sviesta
1 sīpols
50 g šķiņķa
3 – 4 ēdamk. miltu
½ l piena
sāls, pipari
Zivs fileju nosusina, sagriež garenos gabaliņos, pārkaisa ar sāli, pipariem, zaļumiem, pārlej citrona sulu, noslogo, atstāj stundu ievilkties. Sīpolus apcep eļļā. Tomātus bez mizas pārgriež uz pusēm, izņem mīkstumu, sasmalcina, sajauc ar sīpoliem. Formā ielej nedaudz Bešamela mērces, ieklāj lazanjas plāksni (iepriekš novārīt!), tad kārto zivs fileju, virsū liek sīpolus un tomātus. Turpina kārtās, noslēdz ar lazanjas plāksni. Pārkaisa ar sieru, cep 40 minūtes 200 grādos.
Bešamela mērce: sasmalcina sīpolus, šķiņķi smalki sagriež, visu apcep izkausētā sviestā. Pārkaisa ar izsijātiem miltiem, maisot miltus pabrūnina, lēni pievieno pienu, turpinot maisīt. Mērci uzvāra, pievieno sāli, piparus un karsē uz mazas uguns 5 minūtes.

LAZANJA AR SĒNĒM UN SIERU

250 ml buljona
250 g piena
250 g saldā krējuma
100 g miltu mērces
sāls
pipari
500 g brokoļu
300 g burkānu
2 ēdamk. kapātu pētersīļu
250 g šampinjonu
12 – 16 lazanjas plāksnes
75 g rīvēta siera
Uzvāra maisījumu no buljona, piena un saldā krējuma. Savāra kopā ar miltu mērci un vāra 1 minūti. Pievieno garšvielas
Dārzeņus notīra, smalki sagriež. Aptuveni 8 minūtes blanšē 100 ml vāroša ūdens. Nolej ūdeni. Notīra un sagriež sēnes. Uzsilda cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Formas apakšā ielej nedaudz mērces. Kārtās liek lazanjas plāksnes, dārzeņus, sēnes un mērci. Pēdējo liek lazanjas plāksni, pārlej ar mērci, pārkaisa sieru. Cep 30 minūtes. Gatavu pārkaisa ar pētersīļiem.
Re: LAZANJA

Es negatavoju pec receptes un tad sanaak vislabaak. Galvenais- pirms kartojuma veidoshanas taas makaronu plaksniites uz briidi iemest varoshaa uudenii.
 Atbildēt uz šo ziņojumu
 Tavs vārds:
 Tavs e-pasts:
 Temats:
  
 
DELFI darbs
Mārketinga speciālists/-e
Tallink Latvija

Vakance Tev!
Vadītāju vakances 
APĢĒRBU VEIKALA VADĪTĀJS/-A (2 POZĪCIJAS)
Sunshine Baltics
Konkurss beidzas 2015-01-06

Darbinieku meklēšana 
TŪKSTOŠIEM vakanču 
DELFI ceļojumi
Kontakti | Atsauksmes | Par Delfi | Komentāri portālā | Lietošanas noteikumi | Reklāma@DELFI | RSS | mDELFI | Delfi.ee | Delfi.lt | Delfi.ua
Copyright © AS DELFI. All rights reserved.