rauga mīkla

taisu rauga mīklu pēc receptes - 500ml silts piens, 200gr margarīns, ~1kg milti, raugs, sals, cukurs. Bet pīrāgi ātri vien paliek cieti. kas par vainu? par maz taukvielu vai cita problēma?
Re: rauga mīkla

Pēc manas receptes uz 500 ml piena ir 6 ēd.k. olīveļļa.
Re: rauga mīkla

Lai pīrāgi ilgāk būtu mīksti, tik tiešām mīklai papildus jau Jūsu minētajam jāpievieno nedaudz eļļas. Tāpat centies mīklu neiejaukt pārāk biezu (cietu), es parasti to daru uz izjūtām neko nesverot un nemērot. Ļoti labi mīklai esot liellopu tauki, arī tie pīrāgus dara mīkstākus! Lai turpmāk veicas!
Re: rauga mīkla

Es margarīnu nelieku nemaz-

500 g milti
250 ml piena
3.ēd.k. cukurs
šķipsnu sāls
50 g rauga
3 ēd.k. olīveļļa
viss
Re: rauga mīkla

par daudz cieta mīkla ir vienīgais iemesles, kāpēc paliek cieti. Milti ir dažādi - 1 kg Optimas miltu nav tas pats, kas 1 kg a// kādu citu - jo kvalitatīvāki milti, j briedīgāki, t.i. - ar augstāku lipekļa saturu.
Re: rauga mīkla

Es taisu mīkstu,vieglu mīklu,lieku visu uz izjūtām,nekad parastajiem pīrāgiem nelieku pienu,to liek cita veida mīklai,nezinu kā sauc pareizi latviski,man mācīja krievu tautības sieviete-sdobnoje testo.Sapratu,ka lieldienu pīrāgam-kuličam liek pienu.
Tātad-nedaudz silts ūdens,raugs(labāk paciņas,ne sausais)
nedaudz cukurs,lai ,,atdzīvojas,,,sāk rūgt
tad lej klāt pārējo siltu ūdeni
milti
eļļa augu,olīvu(pēc patikas)
krējums
sāls šķipsna
var-kādu olas dzeltenumu
Mīca,kamēr atlec no rokām
Pirms pīrāgu veidošanas 2 x apmīca
Re: rauga mīkla

Knkrētāk nevar - kg vai ml?
Re: rauga mīkla

Man pagrūti pateikt ml-kg!Taisu uz izjūtām,lai būtu mīksta,nedaudz biezāka par biezo krājumu,pufīga.Man tā ģimene lielāka un uz pīrāgiem visi salido kā bites uz medu.Parasti skaties pēc vajadzības,pēc šķidruma daudzuma,jo ūdeni jau leju bļodā pirmo,kŗjēumu(nežēloju),eļļu arī uz ,,aci,,,pieliesi vairāk,viekārši mīkla būs bagātīgāka,ber miltus tik daudz lai nav par šķidru.Picai taisu tāpat ,tikai ,,liesāku,, mīklu,mazāk krejumu vai vispār bez un olu nelieku.Tā ola dod dzeltenumu.Baltuu neliek-dara cietāku.
Mana kaimiņiene piemēram ,liek klāt izvārītus mīcītus kartupeļus.Vispār-arī garšīgi.
Vajag pašai mēģināt,sanāks!
Jā,starpcitu,esmu ievērojusi,mīkla tiešām atkarīga no garastāvokļa.
Ja slikts,labi rūgst,bet pīrāgi nesanāk tik labi kā vajadzētu un gribētos.........
Re: rauga mīkla

paldies par ieteikumiem! tad jau redzēs, kas nākamreiz sanāks :)
Re: rauga mīkla

Piradzinu mikla

puspacina rauga
1 edamkarote cukura
10 edamkarotes ella
1glaze piena
400 gr milti varbut drusku vairak lai nelip pie rokam
raugam uzber cukuru ,siltu pienu ,ellu, miltus mica lai nelip pie rokam liek raudzet var ledusskapi turet30 min vai siltuma.kad izcep apsmere ar margarinu vai sviestu visu laiku cepu garsigi.

picai
1glaze udens
3glazes milti
1/3 rauga
3edamkarotes ella
 Atbildēt uz šo ziņojumu
 Tavs vārds:
 Tavs e-pasts:
 Temats:
  
 
DELFI darbs
C++ PROGRAMMĒTĀJU
Riot Engineering SIA
Konkurss beidzas 2014-12-14

Darbinieku meklēšana 
TŪKSTOŠIEM vakanču 
Kvalitātes vadības sistēmu vadītājs/-a
BioLitec

Vakance Tev!
Vadītāju vakances 
DELFI ceļojumi
Kontakti | Atsauksmes | Par Delfi | Komentāri portālā | Lietošanas noteikumi | Reklāma@DELFI | RSS | mDELFI | Delfi.ee | Delfi.lt | Delfi.ua
Copyright © AS DELFI. All rights reserved.