|
|
| kāpostu zupa |
|
Autors: ???
Datums: 10.02.04. 17:09
Šodien pirmo reizi nolēmu vārīt skābu kāpostu zupu, sakiet lūdzu kad jāliek tie kāposti un cik ilgi jāvārā? Paldies! |
|
| Re: kāpostu zupa |
|
Autors: Tante
Datums: 10.02.04. 17:12
kaaposti jaaliek usreis kaa noputota galja...
jaavara vismas tik ilgi kameer galja paliek miixta.:)) |
|
|
Autors: ???
Datums: 10.02.04. 17:14
Paldies tante, bet svaigi kāposti ir jāliek pašās beigās? |
|
|
Datums: 10.02.04. 17:18
:)) nee..svaigi kaposti ir jaliek apmeeram minuutes 5 pirms kartupeljiem.:) |
|
|
Autors: cicis
Datums: 10.02.04. 17:23
khm, tant, vai tu pie skaabu kaapostu zupas liec karpeljus?
to ??? - kaadas 20 min pirms beigaam, lai paspeej izvaariities. |
|
| cicis |
|
Datums: 10.02.04. 17:24
nee.:) pie skaabiem kapostiem es nekad nelieku klaat karpeljus.:) takshu man garsho piekost klaat jamos ja ir palikushies no vakardienas vaariitie.:)) |
|
| Re: cicis |
|
Autors: ohlalaa
Datums: 11.02.04. 09:28
dikti labi ira blakus kaapostu zupas katlam briivai jemshanai nolikt blodu ar svaigi variitiem kartupeljiem... tjip - katrs sagraabj cik grib (ja grib)
tas taa - pa manam. |
|
| kartupeli |
|
Autors: magonite
Datums: 11.02.04. 10:14
mana vecmamina smoreja lepniem kungiem Ulmana laikos un no vinas daudzas receptes samacijos.tad luk vina man teicas,ka kartupelus skabo kapostu zupai nikadi nav jaliek klat,bet javara mundieri-tabis ar mizu.nivar varit,jo vini neizvaras tik gardi.
:))) |
|
| Re: kartupeli |
|
Datums: 11.02.04. 11:23
es kaa no zemgales nekad neiru karpeljus pie kaapostu zupas klaat eedusi (pat ne blakus noliktus), bet nesen maneejs viiriets (no latgales jams) man staastija, ka esot taa jaaeed - skaab kaapostu zupa un klaat eed no blakus bljodas svaigi vaariitus karpeljus. man tas izlikaas ljoti diivaini un es atbildeeju, ka es shitaa gan neediishu. :) |
|
| Re: kartupeli |
|
Autors: hm
Datums: 11.02.04. 11:45
vai tad skābu kāpostu zupai jāliek svaigi kāposti???? (tas par to jautākumu pl.17.14) |
|
| Re: hm |
|
Datums: 11.02.04. 14:24
var likt, var nelikt. es parasti nelieku, bet ja kaaposti ir daudz pa skaabu, tad labaak ir nevis shkjaidiit ar uudeni vai kaa, bet gan pielikt kaadu sauju svaigo kaapostu. |
|
| Re: hm |
|
Autors: #####
Datums: 11.02.04. 15:43
ja kaposti par stipru, tad klaat pielieciet cukuru un bus ljoti njamiigi:))) un ari es edu klaat vaariitos kartupeljus pie skaabu kapostu zupas - ar visu mizu vaariitus, un man no radiem ne viens nenak no Latgales - bet gan no Kurzemes:))) un garshigi ir ljoti!!! :))) |
|
| Re: |
|
Datums: 11.02.04. 16:59
##### - lai jau ir garshiigi, bet es nepaaraak aizraujos ar kartupelju eedieniem, figuura jaapieskata (tb jaaveero :).
a cukurs pie skaab kaapostu zupas man negarsho. pie shtoveetiem kaapostiem cukurs ir pat ljoti ok, bet pie zupas - nee, paldies. |
|
|
|