Gurķu marinēšana

kā marinēt gurķus? Gadās arī tā, ja pāris gadu nav nācies ar to nodarboties. Pamatu jau atceros, uz 1 l ūdens ņem 1 ēdk. sāls, 1-2 ēdk. cukura, burkā samet visādus zaļumus, bet ... ko ar etiķi??? Esenci principā mājās neturu (ptu, ptu, viss kas var gadīties), bet to, ko pārdod veikalos, es nesaprotu! Uz etiķetes rakstīts: 9% etiķis. Pirms lietošanas atšķaidīt 1:2. Tas kā jāsaprot? ka tas ir jau 9% etiķis, tikai šitādu nelieto pirms šķaidīšanas? vai arī šis kļūs 9%, kas es pieliešu ūdeni? Pārdevēja nezināja... Vispār, ja jau jālej burkā, varētu iztikt bez šķaidīšanas, bet kādas tad jāņem proporcijas??? Vai kāda/s var palīdzēt?
Re: Gurķu marinēšana

mekleetaaju jau izpetiji? Lauksamnieka receptes ari?
gan tur jaabuut..
Re: Gurķu marinēšana

Lauksaimnieka receptes man neveras vaļā. Parādās uzraksts "WinZip is not free" un viss.
Re: Gurķu marinēšana

hmm..a to jau es nesaprotu ;)
laikam kompis piln vai ka taa..
hmm..cik Tev liela pastakaste? ja ljoooti liela - var sarunaat, ka kaads Tev aizsuuta to "plauktu" uz meilu ;)
Re: Gurķu marinēšana

es nokacheeju to plauktu.
paskatiijos - par gurkjiem - vismaz 10,laikam.
kopeet..sorry, slinkums ;)

NETICU, ka sheit neks nav. pameklee.
Re: Gurķu marinēšana

Pirmdien mēģināšu tikt pie WinZipa. Meklētājā atradu vienu recepti (tie pārējie etiķa attiecības noklusē), būs labi.
Re: Gurķu marinēšana

Bet tomēr, kā tad paliek ar to etiķi? (% jau pudelā, vai arī tāds pēc šķaidīšanas?
Re: Gurķu marinēšana

Tu liki mekleet uzVISIEM datumiem..?
par etikji - nav ne jausmas, negatavoju eedamos.. :(
Re: Gurķu marinēšana

Uz 1 litru ūdens ņem 2 ēdamkarotes sāls(rupjo ar pavāriņu virsū) 1.5 ēdamkarotes cukura un 1 ēdamkaroti etiķa esenci
Re: Gurķu marinēšana

Es daru tā: uz 1l 2 ēd.k. sāls bez kaudzes, 1 ēd.k.esences. Cukuru nelieku. Ar etiķi netaisu - negaršo. 9% nozīmē, ka tas ir pašreiz. Lai lietotu salātos utml.-jāatšķaida.
Re: Gurķu marinēšana

Vai ta neviens nezin, ka ja liek esenci, tad uz 1 l vajag 1 ed.k., ja tas galda etikis (9%), tad 5 ed.k.,tas ari viss..
padomi..

Par gurķu marinēšanu (ohlalaa)
Lielus gurkjus gruutaak samarineet kriuksjhiigus, nekaa mazus, bet taatad:
etikji nedriikst paaraak daudz likt klaat - tas miikstina (saeed) gurkja mizinju. Toties var pielikt kaadu grmu cukura vairaak. KOnkreetu recepti iedot navaru, jo visu taisu "peec garshas" un lielos daudzumos.
viens knifinsh "iz omes viltiibaam". Pasterizeejot jaauzmanaas nepalaist garaam mirkli, kad gurkjis "izpluust" formaa. Tam lieliski noder kabatas baterija - paspiidinaat burkaa, ja tumshs un navar saskatiit. Gruuti to taa aprakstiit - uz aci tas labaak uzskataami paraadaams. Man no saakuma nepieleca taa atshkjiriiba un likaas ka bullshits tas viss, bet vienu reizi joka peec paproveeju, peekshnji sanaaca un nu ir ok.
otrs knifs - nopasterizee liidz 80 graadiem un ne graada vairaak, rauj to burku uz to fiksaako laukaa un vaako ciet.
Re: padomi..

Esmu baigā marinētāja, bet ar etiķi nekad nestrādāju, tur jau laikam veselām pudelēm būtu jālej. Es lietoju tikai un vienīgi esenci. Ar esenci ir stiprāka un asāka garša (izteiktāka).
 Atbildēt uz šo ziņojumu
 Tavs vārds:
 Tavs e-pasts:
 Temats:
  
 
DELFI darbs
Dzesēšanas un kondicionēšanas projektu vadītājs/-a
Baltic Master

Vakance Tev!
Vadītāju vakances 
CASH APPLICATIONS OPERATORS (MULTIPLE POSITIONS AVAILABLE)
ALLNEX
Konkurss beidzas 2014-11-02

Darbinieku meklēšana 
TŪKSTOŠIEM vakanču 
DELFI ceļojumi
Kontakti | Atsauksmes | Par Delfi | Komentāri portālā | Lietošanas noteikumi | Reklāma@DELFI | RSS | mDELFI | Delfi.ee | Delfi.lt | Delfi.ua
Copyright © AS DELFI. All rights reserved.